مقالات

خواص ظروف مسی و فواید و مضرات آشپزی در ظروف مسی+ نکات نگهداری

خواص ظروف مسی

خواص ظروف مسی

 

دانستن خواص ظروف مسی (copper dishes) و فواید و مضرات آن برای افرادی که به سلامتی خود اهمیت میدهند بسیار مهم میباشد.

ظروف غذا در خانه یکی از مهمترین وسایل برای خوردن و آشامیدن میباشد. و ظروف مسی دارای فواید سلامتی بسیاری برای بدن است.

درباره مس بیشتر بدانید

مس، ماده معدنی ضروری در تمام بافتهای بدن میباشد.

مس و آهن در بدن باعث تشکیل گلبول های قرمز میشوند.
همچنین مس به سالم ماندن رگ های خونی، اعصاب، سیستم ایمنی بدن شما و استخوان ها کمک میکند.
مس در طبیعت به وفور یافت میشود. بعنوان مثال در انواع خاصی از صدف ها، غلات کامل، سیب زمینی، میوه های خشک، سبزیجات سبز تیره یافت میشود.
مقدار خاص دریافتی مس مورد نیاز بدن، به سن، جنس و وضعیت سلامتی افراد بستگی دارد.
مدلین پلاس، اعلام میکند که مقدار کافی برای مصرف روزانه مس برای یک فرد بالغ با سن بیش از 19 سال، 900 میکروگرم میباشد.
مس در مقادیر زیاد، سمی است ولی میزان سم آن اندازه گیری و مشخص نشده است.

درباره مس بیشتر بدانید
خواص نوشیدن آب در ظروف مسی

بعضی از تحقیقات علمی نشان از این است که داشتن مقدار کمی مس در بدن، تاثیر مثبتی بر سلامتی کلی بدن میگذارد.

در زیر به ذکر برخی از فواید سلامتی نوشیدن آب در ظروف مسی میپردازیم
• سلامت پوست: باعث درمان پوست های خشک و اسیب دیده میشود.

نوشیدن در فنجان مسی باعث سلامت پوست میشود.
• تقویت مو: باعث تولید ملانین در بدن میشود و باعث رشد سریع مو و سلامت مو میشود
• کمک به طحال و کبد: مس در بدن به عملکرد طحال و کبد کمک میکند.
• سلامت قلبی عروقی: مقدار کمی از مس، انسداد شریانها را از بین میبرد و باعث جلوگیری از ایجاد پلاک ها در خون میشود.
• تسکین مفاصل: بیماری آرتروز را بهبود میدهد. و به بازسازی غضروف مفاصل کمک میکند. همچنین به درد مفاصل و تورم مفاصل کمک میکند.

خواص آشپزی در ظروف مسی

خواص آشپزی در ظروف مسی

• علت خوشمزه شدن و خوب جا افتادن در این ظروف این است. که بیش از سایر ظروف فلزی، بطور یکنواخت گرما را توزیع میکند.
• پخت غذا در ظروف مسی، کم خونی را کم و به برطرف شدن کم خونی کمک میکند.
• غذا در ظروف مسی بسیار سریعتر میپزد. چرا که یکی از ویژگی های فلز مس، رسانایی بسیار آن میباشد.

و همچنین سرخ کردن غذا در ظروف مسی باعث تردتر شدن غذا میشود.
• پخت غذا در ظروف مسی باعث از بین رفتن کمبود یون در بدن ( کمبودن یون در بدن باعث احساس رخوت، خواب آلودگی، کسالت مداوم، درد مفاصل) میشود.
• باعث طول عمر مفید و سلامتی جسمی خانم ها در زمان نزدیکی به دوران عادت ماهیانه میشود.

 

مضرات

• یکی از معایب ظروف مسی این است که زود اکسید میشوند. و با مواد غذایی براحتی ترکیب میشوند، بنابراین میتواند باعث مسمومیت نیز بشود.
• آلیاژهایی مانند قلع، نیکل، استیل و لعاب که برای پوشش ظروف مسی برای کاهش میزان ورود مس به بدن، استفاده میشود. خود این آلیاژها سبب ورود فلزات سنگین به بدن میشوند.
• اگر غذای اسیدی و قلیایی برای مدت طولانی در این ظروف نگهداریم، غذا سریعتر خراب میشود.
• در زمان شست و شو و خراش ظروف مسی، لایه پوششی محافظ آن از بین رفته. و نباید در ظروف مسی که لایه پوششی ندارد، پخت و پز انجام داد.

چرا که این فلزات در مقادیر زیاد وارد غذا میشود. و باعث تهوع، استفراغ و اسهال میشود.

نحوه نگهداری 

نحوه نگهداری ظروف مسی

1. خوارکی های زیاد شور و تلخ، ترش و شیرین، روغنی و گوشتی را نباید در این ظروف به مدت طولانی نگهداشت.
2. زنگار کردن این ظروف مضر است. ولی قلع اندود کردن ظروف مسی ضرری ندارد.
3. برای از بین بردن لکه روی ظروف مسی. با یک برش پیاز میتوانید کمی به آن لکه بمالید تا سریعتر تمیز شود.
4. زمان شست و شو مواظب باشید خراشی به ظرف نیفتد. و لایه پوششی آن از بین نرود.
5. در ظروف مسی که لایه پوششی آن از بین رفته. پخت و پز نکنید چرا که مس اضافی در کبد ذخیره میشود و باعث از کار افتادن کبد میشود.

و ممکن است باعث مسمومیت (تهوع، استفراغ و اسهال) شوید.
6. این ظروف را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید. و بعد از شستن این ظروف سریعا آنها را خشک کنید.
7. برای پاک کردن ظروف بسیار کثیف مسی. کافی است، نصف یک لیموترش را در نمک فرو ببرید و برای پاک کردن استفاده کنید.

 

دیگر موارد نگهداری 

1. راه دیگری برای پاک کردن ظروف مسی این است که: یک قاشق غذاخوری نمک، یک فنجان سرکه سفید و مقداری آب به مدت چند ساعت در ظرف بجوشانید.

و پس از آن با محلول صابون و آب داغ ظرف را بشویید و در نهایت خشک کنید.
2. برای براق شدن ظروف مسی، یک قاشق چای خوری نمک را در یک فنجان سرکه سفید حل کنید. و به آن آرد اضافه کنید تا حالت خمیری پیدا کند.
این خمیر را روی سطوح ظرف بمالید. 15 الی 1 ساعت آن را کنار بگذارید. پس از آن ظرف را با آب گرم بشویید. و با پارچه نرم و تمیز آن را خشک کنید.
3. برای شستن این ظروف از آب گرم و اسکاچ نایلونی استفاده کنید.
4. برای از بین بردن لکه های ظروف و حفظ درخشندگی آن میتوانید از پولیش استفاده کنید.
5. برای جلوگیری از زنگ زدن ظرف مسی. باید، قلم موی آغشته به آب پیاز را روی ظرف مسی بمالید.
6. زمانی که لایه ی پوششی مس از بین رفت. به فروشگاهی که خریداری کردید مراجعه کرده و دوباره ظرف را پوشش دهید.

 

 

 

نورمهر

درباره صنایع دستی نورمهر

صنایع دستی نورمهر مجموعه ای است که دارای ۷۰ سال سابقه درخشان در تولید محصولات صنایع دستی میباشد.
این مجموعه فعالیت خود را از ابتدای دهه ی ۳۰ در زمینه تولیدات قلمزنی نقره شروع کرد.

از ابتدای دهه ی ۴۰ با تغییر رویه خود شروع به تولید محصولات صنایع دستی مس و برنج کرد و با توجه به تقاضای مشتریان و هنر هنرمندان اصفهان از ابتدای دهه ی ۶۰ به فعالیت در حوزه تولید قاب و خاتم نمود.

از سال ۱۳۹۰ تولید انبوه محصولات فیروزه کوبی در کنار محصولات خاتم کاری و تابلو قلمزنی و الماس تراش و تشعیر خود را به خود کفایی در عرصه هنر محصولات صنایع دستی اصفهان رساند .

صنایع دستی نورمهر از ابتدای فعالیت خود تا کنون در میدان نقش جهان اصفهان مشغول به فعالیت می باشد .
محصولات صنایع دستی نورمهر دارای ضمانت نامه 10 ساله و کارت گارانتی معتبر می باشد .

 

 

1 دیدگاه در “خواص ظروف مسی و فواید و مضرات آشپزی در ظروف مسی+ نکات نگهداری

  1. Mark گفت:

    Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *