مقالات

کاربرد فلز مس در زندگی ما چیست؟

کاربرد فلز مس در زندگی

کاربرد فلز مس در زندگی

در این مقاله قصد داریم شما را با کاربرد فلز مس در زندگی انسان ها آشنا کنیم. فلز مس یکی از فلز های بسیار محبوب در صنایع دستی میباشد که در صنایع دستی از اهمیت فوق العاده ای بالایی برخوردار است.فلز مس همانطور که میدانید یکی از عناصر مهم و مورد نیاز بدن می باشد که بدن انسان ها به آنها نیاز دارد. می توان گفت بعد از آهن و روی مس به عنوان یکی از عناصر مورد سوخت و ساز نیاز بدن مورد اهمیت است. علت اینکه بسیاری از ظروف آشپزخانه توصیه می‌شود که از ظروف مسی مرغوب استفاده شود به دلیل همین خواص میباشد.

قدمت فلز مس

کاربرد فلز مس در زندگی یکی از قدیمی ترین فلز های بشر از آن استفاده کرده و بهره برده است. استفاده از فلز مس در دوران ماقبل تاریخ برمی گردد بیشترین قدمت مس را برای بیش از ده هزار سال می‌توان تخمین زد که قدمت آن به ۸ هزار و ۷۰۰ سال قبل از میلاد می‌رسد. در سال ۵۰۰۰ قبل از میلاد مس به عنوان فلز بومی و در کانی های کبریت مالاکیت آزوریت کالکوپیریت و بورنیت یافت می شود.
به جرأت می‌توان همه کاره ترین مواد مهندسی را فلز مس و آلیاژهای مس دانست. ترکیبی از خواص فیزیکی مانند:
استحکام رسانایی و مقاومت در برابر خوردگی قابلیت ماشینکاری و شکل پذیری مس را برای طیف وسیعی از کاربردها مناسب کند. این خواص را می‌توان با تغییرات در ترکیب و روشهای ساخت بیشتر افزایش داد.

سایر خواص کاربرد فلز مس در زندگی

فلز مس هدایت حرارتی عالی را دارد. همچنین هدایت الکتریکی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. مناسبی در برابر خوردگی از خود نشان می دهد .همچنین مقاومت خوب این فلز در برابر رسوب زیستی اهمیت دارد. از جمله ویژگیهای آلیاژ مس قابلیت ماشین کاری خوب می باشد. حفظ خواص مکانیکی و الکتریکی در دماهای برودتی و بلیت غیر مغناطیسی آن می‌تواند از خواص فلز باشد.

سایر خواص مس

خواص فلز مس

مس و آلیاژهای مس روی خاص و طعم ناخوشایندی دارند. اینها ممکن است از طریق تماس با قابلیت انتقال داشته باشند. بنابراین مس باید از مواد غذایی دور نگه داشته شود. بیشتر فلزات مورد استفاده تجاری دارای رنگ سفید متالیک هستند. مس قرمز مایل به زرد می باشد.

آیا نقطه ذوب مس را میدانید؟

نقطه ذوب مس خالص ۱۰۸۳ درجه سانتیگراد است.

کاربرد مس در صنایع دستی

در بیشتر اوقات برای تولید لوازم تزیینی گلدان های مسی،ظروف میوه خوری های مسی، بشقاب مسی، تابلوهای مسی، تندیس‌ها، بشقاب، گلاب پاش و غیره می توان از مس برای این ظروف استفاده نمود. چراکه قابلیت ترکیب با سایر هنرهای دستی مانند حکاکی، قلم زنی، خاتم کاری، فیروزه کوبی را دارد.
ترکیب مس با تابلوی خاتم کاری و یا تابلوهای قلم زنی یا استفاده در صنایع دستی فیروزه کوبی ترکیبی فوق‌العاده‌ای را می‌توانند به دوستداران این هنر ارائه کند. در واقع فلز مس یکی از فلزهای پر اهمیت در صنایع دستی می باشد. چرا که توانسته جلوه و زیبایی زیادی را به خاطر قابلیت ترتیب با کلیه صنایع دیگر داشته باشد و ارائه دهد. استفاده از ظروف مسی برای زیرساخت‌های صنایع دستی میناکاری و فیروزه کوبی یکی از عناصر اصلی این صنایع می باشد و پایه و اساس آنها محسوب می شود. ولی نکته مهم در این زمینه استفاده درست و نگهداری از ظروف مسی می باشد.در ادامه نحوه نگهداری از ظروف مسی می پردازیم.

نحوه محافظت از ظروف مسی

استفاده از تکه های پیاز همیشه برای زدودن لکه ها و آلودگی های روی ظروف مسی اولین گزینه ای می باشد که به ذهن همه خطور خواهد کرد. چراکه لکه بری قوی دارد. در شستشوی ظروف فلزی از اسفنج‌های نرم باید استفاده کرد و از به کار بردن سیم ظرفشویی و یا اسکاج های زبر خودداری کنید. چرا که موجب ایجاد خط و خش در بدنه ظروف خواهد شد. پس از هر بار شستشو بهتر است سریعا اقدام به خشک کردن ظروف نمایید ظروف مسی معمولاً از یک لایه پوششی تشکیل شده که در زمان شستشو بهتر است از مواد شیمیایی مناسب و یا اسفنج برای شستشو استفاده شود که این لایه از بین نرود.
در بیشتر مواقع در مدت زمان طولانی استفاده از ظروف مسی موجب کدر شدن آن ها می شود که برای تمیز و براق شدن ظروف بهتر است از مخلوط سرکه و نمک و یا لیموترش و نمک بر روی سطح استفاده شود تا براق و درخشان شود.

در زمان استفاده از ظروف مسی که روی حرارت قرار داده می‌شوند و حرارت ایجاد شده دورنگی نامحسوسی در سطح ظرف مسی ایجاد شود برای این منظور استفاده از آب نارنج و پوشش آن روی سطح ظرف مسی می تواند به براق شدن سطح مثل کمک زیادی کند.

اگر ظروف مسی برای اولین بار می خواهید استفاده کنید بهتر است برای اولین بار مقداری شیر را داخل ظروف بجوشانید تا باعث از بین رفتن سموم داخل ظرف شود.

کاربرد فلز مس در صنایع دستی

کاربرد فلز مس

استفاده از فلز مس به دلیل خواص و ویژگی های منحصر به فردی که دارد در کلیه صنایع دستی ظروف صنایع ساختمان صنایع شین‌آلات کاربرد فراوانی دارد. از جمله کاربرد فلز مس در موارد تزیینی به موارد زیر می توان اشاره داشت:

کاربرد فلز مس در صنایع دستی فیروزه کوبی

یکی از هنرهای ترکیبی فلز مس و سنگ فیروزه که برای تزیین جواهرات بشقاب ها و ظروف مختلف می باشد. از نظر مادی بسیار ارزش قابل توجهی دارد. مثل به کار رفتن در فیروزه کوبی باید دارای ضخامت یکسان و یکدست می باشدن فیروزه کوبی ها قطعات سنگ کوچک هستند که با دقت و ظرافت روی سطح قرار می گیرند و سپس با سمباده یکدست خواهند شد و مورد پرداخت کاری قرار می‌گیرند. هنر فیروزه کوبی با ترکیب فلز مس ضمن زیبا و جلای بالایی که دارد توانسته هنری آرامش بخش و انرژی بخش باشد.

کاربرد فلز مس در صنایع خاتم کاری

در واقع هنر خاتم کاری بر پایه و اساس یک زیرساخت بسیار مهم به نام مس می باشد. این زیرساخت باید قابلیت ها و ویژگی های فوق العاده ای داشته باشد و از آن جایی که مس قابلیت شکل پذیری فوق العاده ای دارند و شما می توانید محصولات خود را به هر هر شکلی که میخواهید تولید نمایید و خاتم کاری روی ظروف مس را انجام دهید. ظروف مسی خاتم کاری شده ضمن جنبه کاربردی بالا جلوه زیبا ،تزئینی فوق‌العاده‌ای دارند. چرا که ترکیبی عالی و دوست داشتنی را ایجاد می‌کنند که می‌توانند چشم هر بیننده ای را مسحور نماید.

کاربرد فلز مس در قلمزنی

هنر قلم زنی یکی از هنرهای بسیار زیبا شگفت انگیز ایرانی است که می‌تواند روی فلزاتی مانند مس برنج و نقره انجام شود. قلم زنی روی ظروف مسی طراحی فوق العاده شیک و زیبایی را ایجاد می کند. یکی از ویژگی هایی که ظروف مسی را بسیار مناسب برای قلم زنی کرده است مقاومت ظرف مسی می باشد. که مقاومت نسبتاً خوبی دارند و دارای طول عمر بالایی هستند ضمن این که در برابر ضربه سریعاً تغییر فرم نخواهند داد. همچنین از نظر ارزش مالی و وزن همچنان در صدر قرار خواهند داشت. برای اینکه ظروف مسی پس از قلمزنی از مقاومت خوبی همچنان برخوردار باشند آنها را قلع اندود می کنند تا به مرحله سفید کاری مس برسد.

 

 

نورمهر

درباره صنایع دستی نورمهر

صنایع دستی نورمهر مجموعه ای است که دارای ۷۰ سال سابقه درخشان در تولید محصولات صنایع دستی میباشد.
این مجموعه فعالیت خود را از ابتدای دهه ی ۳۰ در زمینه تولیدات قلمزنی نقره شروع کرد.

از ابتدای دهه ی ۴۰ با تغییر رویه خود شروع به تولید محصولات صنایع دستی مس و برنج کرد. و با توجه به تقاضای مشتریان و هنر هنرمندان اصفهان از ابتدای دهه ی ۶۰ به فعالیت در حوزه تولید قاب و خاتم نمود.

از سال ۱۳۹۰ تولید انبوه محصولات فیروزه کوبی در کنار محصولات خاتم کاری و تابلو قلمزنی و الماس تراش و تشعیر خود را به خود کفایی در عرصه هنر محصولات صنایع دستی اصفهان رساند .

صنایع دستی نورمهر از ابتدای فعالیت خود تا کنون در میدان نقش جهان اصفهان مشغول به فعالیت می باشد .
محصولات صنایع دستی نورمهر دارای ضمانت نامه 10 ساله و کارت گارانتی معتبر می باشد .

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *